Vadhúsok és halak kezelése a BARF étrendben – Mire figyelj?

Vadhúsok és halak kezelése a BARF étrendben – Mire figyelj?

A vadhúsok és halak fagyasztása nélkülözhetetlen a BARF étrendhez. Ha legalább 2 hétig -18°C-on tárolod őket, akkor minimálisra csökkented a paraziták és baktériumok kockázatát. Mindig ügyelj a megfelelő előkészítésre és higiéniai szabályokra, hogy kedvenced egészséges és boldog maradjon!

2025.03.25 14:38 Varga Sára Stefánia
Varga Sára Stefánia

A BARF étrend természetes és egészséges táplálási mód kutyák és macskák számára.

Azonban egyes húsfajták – például a vadak és a halak – esetében különös figyelmet kell fordítani a megfelelő kezelésre.

Ha frissen adod ezeket a húsokat, paraziták és baktériumok lehetnek bennük, ezért legalább 2 hétig -18°C-on (akár ennél is alacsonyabb hőmérsékleten) kell fagyasztani őket, mielőtt kedvenced megkapná.

De ha rám hallgatsz, minden nyers húst fagyasztasz legalább 2 hétig, legyen az marha, csirke vagy bármi más.

Mi a boltban odafigyelünk arra, hogy legalább 2 hete fagyasztott húsokat kapj kézhez, de előfordulhat, hogy valami frissebb, ezért mindig ellenőrizd a csomagoláson a dátumot!

 

 

Miért szükséges a húsok fagyasztása?

A vadak és a halak húsa parazitákat és baktériumokat hordozhat, amelyek veszélyt jelenthetnek a kedvenceid számára.

A fagyasztással az esetleges paraziták elpusztulnak, ezáltal biztonságossá válik ezeknek a húsoknak az etetése.

 

 

Hogyan fagyaszd és tárold a vadhúst és a halakat?

Legalább 2 hétig -18°C-on fagyaszd (akár alacsonyabb hőmérsékleten is) – Ez biztosítja, hogy a paraziták és baktériumok elpusztuljanak.


Adagokra osztva fagyaszd le – Így mindig csak annyit olvasztasz ki, amennyire szükség van.


Vákuumcsomagolás vagy légmentes tárolás – Megőrzi a hús minőségét és frissességét.


Ne hagyd kiolvadva sokáig állni – A felolvadt húst azonnal etesd meg, vagy tedd vissza a hűtőbe.

 

 

Hogyan készítsd elő a vadhúst és a halakat a BARF étrendhez?

🔸 Felolvasztás hűtőben – A legbiztonságosabb módja, ha egy tálban, hűtőszekrényben engeded fel a húst.


🔸 Ne adj friss halat vagy vadat! – Mindig fagyaszd őket legalább 2 hétig.


🔸 Konyhai higiénia – Mindig moss kezet, és fertőtlenítsd az eszközöket, amelyek a nyers hússal érintkeztek.


🔸 A halakat ne főzd meg! – A hőkezelés elveszi a nyers hal természetes előnyeit, így ha főtten etetsz, inkább váltsd ki vadlazac olajjal.

 

 

Webáruház készítés